POSI

“KOKO/POSI is een praktisch hulpmiddel om de ontwikkeling van kinderen in kaart te brengen en hun potentieel te actualiseren” – Mia Frumau


Het POSI model

Het POSI model (KOKO in het nederlands) wordt gebruikt bij Breinsteyn om kinderen, jongeren en studenten die over een hoge cognitieve intelligentie beschikken te ondersteunen, door ze zich optimaal te laten ontplooien door het leren ontwikkelen van bepaalde vaardigheden.

Mia Frumau heeft een artikel geschreven dat meer uitleg geeft over de gedachte achter dit model.


POSI Tool

Mia Frumau en Lindy Frumau hebben in 2018 een kaart tool ontwikkeld, welke gebaseerd is op het POSI model (Frumau, 2017).
De POSI kaart tool bestaat uit drie speelvormen waarbij 1) zelfkennis 2) zelf-actualisatie en 3) wijsheid worden bevorderd.

De POSI kaart tool wordt een onderdeel van een interactief bordspel dat nog in ontwikkeling is. Daarnaast is het mogelijk enkel de kaart tool te bestellen. Kosten zijn EUR 75 per kaart tool (Excl. BTW en verzendkosten). U kunt de POSI kaart tool in het Engels of Nederlands bestellen via slimwinkeltje.

U kunt officieel gecertificeerd worden voor het gebruik van het POSI model. Meer informatie kunt u vinden onder Academie. Voor vragen kunt u het contactformulier invullen.