KernTalenten

“Volwassenheid is de herontdekking van de ernst die we als kind in het spel hadden” – Nietzsche


Ontdek waar jij energie van krijgt!

Als kind koos je onbewust voor bepaald speelgoed, spelletjes of specifieke activiteiten. Dat deed je omdat dit spelen aansloot bij je karakter, je mogelijkheden en je intrinsieke motivatie (wat je écht graag wilde doen). Daar dacht je niet verder over na. Dat deed je gewoon omdat je er plezier in had.
Laat die passie van het spel nou net de kern zijn van jouw KernTalenten!

Wat kan het voor jou betekenen?

De KernTalentenanalyse is een instrument dat de mate waarbinnen je wil en kan groeien als basisstructuur van je persoonlijkheid in kaart brengt. Het toont de eigenschappen die bij jouw authentieke zelf horen. Levensgebeurtenissen, cultuur, opvoeding, intelligentie, geslacht, etc. hebben allemaal een enorme invloed op de ontwikkeling van jouw KernTalenten. Het kennen van je eigen KernTalenten zorgt ervoor dat jij bewuste keuzes in het leven kan maken, die bij je passen en die je voldoening geven (zoals voor een studie, opleiding of beroep). Als je de kans krijgt om jezelf te mogen zijn voel je je beter en kun je helemaal worden wie je bent!

Elk mens is uniek!

De KernTalentenanalyse is een instrument dat dat begrijpt en jou niet in een hokje probeert te stoppen. Met 94 miljard mogelijke combinaties toont het op een zeer accurate manier waar jij energie van krijgt en waar je juist energie op inlevert. Daarmee is het tevens een goed instrument om burn-out en bore-out inzichtelijk te maken en van elkaar te onderscheiden. Het is een instrument dat de complexiteit van ieder individu aankan!


KernTalenten ontdekken en analyseren bij Breinsteyn

Vanaf ongeveer 14 jaar kun je een KernTalentenanalyse doen. Tijdens de analyse gaan we terug naar je kindertijd en wordt jouw manier van spelen aan de hand je (favoriete) kinderspelletjes uitgevraagd. Je kunt daarbij de keuze maken om een KernTalenten Ontdekking te doen of een KernTalenten Analyse.

Een KernTalenten Ontdekking

   • Voorafgaand: Invullen van de online vragenlijst
   • Dag 1 (circa 3 uur) – KernTalenten worden uitgevraagd volgens de officiële KernTalentenmethode & teruggave van KernTalenten en combinaties
   • Dag 2 (circa 1 uur) – Teruggave KernTalentenverslag

Een KernTalenten Analyse voor volwassenen

   • Voorafgaand: Invullen van de online vragenlijst
   • Dag 1 (circa 3 uur) – KernTalenten worden uitgevraagd volgens de officiële KernTalentenmethode & teruggave van KernTalenten en combinaties
   • Dag 2 (circa 2 uur) – Diepte-interview, om de ontwikkeling van persoonlijke KernTalenten en verworven competenties in kaart te brengen
   • Dag 3 (circa 1 uur) – Teruggave KernTalentenverslag

Een KernTalenten Analyse voor jeugd tot jongvolwassene

  • Voorafgaand: Invullen van de online vragenlijst
  • Dag 1 (circa 3 uur) – Uitvraging en teruggave KernTalenten volgens de officiële KernTalentenmethode & Diepte-interview (met hulp bij studiekeuze)
  • Dag 2 (circa 1,5 uur) – Teruggave KernTalentenverslag

De KernTalenten Analyse heeft een grote meerwaarde voor de gehele ervaring en het uiteindelijke verslag. Het verslag wordt persoonlijker en accurater, doordat de ontwikkeling van persoonlijke KernTalenten en verworven competenties vanuit het diepte-interview in kaart zijn gebracht.

De analyse wordt gedaan door erkend KernTalentenanalist Lindy Frumau. Sinds 2017 is zij Kerntalentenanalist, met op dit moment twee mastersterren: ‘KernTalenten en studiekeuze‘ en ‘HB jongeren en KernTalenten‘.

U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen via het contactformulier.
De kosten kunt u vinden onder Tarieven.


“Een mens portretteren kun je vanuit verschillende invalshoeken. Wij kiezen voor een 3D-benadering met een combinatie van zowel vanbuiten als vanbinnen. We willen én het lichaam met zijn ledematen, én het hart met zijn emoties, én het hoofd met verstand en zoiets ongrijpbaars als de geest bekijken.” – Danielle Krekels

Danielle Krekels is de ontdekker van de KernTalentenmethode. De methode is in België ontwikkeld en is sinds 2010 ook in Nederland geïntroduceerd. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de vragenlijst door Prof. Dr. Elke Van Hoof van Vrije Universiteit Brussel, waaruit blijkt dat de KernTalentenmethode een Cronbach’s alpha (betrouwbaarheidsindex) van 0,84 heeft. Dit komt overeen met de betrouwbaarheid van de BIG-5 persoonlijkheidstest (de meest gebruikte persoonlijkheidstest ter wereld).